Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

TJERAMO LI OVAKO TURISTE IZ HRVATSKE? Zaustavili Švicarca na trajektu, nastao kaos: Mjerili mu auto, tražili ga da plati za bicikle na nosaču!

Autor: N.K

U subotu je u luci Split došlo do zavrzlame prilikom ukrcaja na trajekt kada je jedna Švicarska obitelj zaboravila platiti kartu i za bicikle obješene na automobilske nosače.

Kako piše Dalmacija danas, cijeli prizor bio je izrazito neugodan povrh svega ostalog što nije valjalo.

Cijeli događaj prepričao je jedan Hvaranin. Prvo je rekao da je uopće bilo teško pronaći gat na kojem se vrši ukrcaj jer nema nikakvih putokaza i znakova za gat 17.

‘Vrati se na gat i kupi karte za bicikle’

Nakon što je nekako pronašao gat oko 16 i 30 je počeo ukrcaj kad je odjednom sve stalo.

Netko od posade trajekta razgovarao je s vozačem automobila švicarskih tablica. Nakon malo vremena došao je i drugi član posade s metrom u rukama. Mjerili su auto. Hvaraninu je odmah bilo jasno da su problem bicikli na nosačima iza auta. Poslali su ga na stranu, priča Hvaranin, te je čovjek poslan natrag na gat da nadoplati kartu za dva bicikla koja su visila s auta. Svo to vrijeme, žena ga je čekala na suncu.

Posada se ismijavala?!

Mjerili su i druga vozila koja su im bila sumnjiva.

Kasnije, nakon što se sve završilo, Hvaranin kaže kako je čuo čovjeka s metrom u rukama i djevojku koja radi na brodu kako se ismijavaju na račun mjerenja automobila.
Hvaranin se zapitao je li takvo maltretiranje turista potrebno nakon što prođu silne kilometre da bi došli na našu obalu.

Karta za bicikle na relaciji Split-Stari Grad u sezoni košta 47 kuna.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.