TITOVA TAJNA O KOJOJ SE ŠUTJELO! Maršal je bio zlostavljač, a nakon šamara, Jovanka ga je jednom zamalo UPUCALA!

Autor: I.Br.

Supruga Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, naizgled je imala sve što je poželjela – barem je tako javnost percipirala njezin život, da bi se godinama poslije, ispostavilo kako ustvari nije imala ništa.

Jovanka i Tito tajno su se vjenčali 15. travnja 1952. u vili Dunavka, u Iloku. Službeno predstavljanje prve dame dogodilo se tek godinu i pol dana poslije, 19. rujna 1953., tijekom službenog posjeta tadašnjeg britanskog ministra vanjskih poslova.

“Razlika od 32 godine nije predstavljala nikakav problem među nama. Naprotiv! Pratili smo se i dopunjavali, posebno kada je riječ o slobodnom vremenu: Tito igra bilijar, pa i ja to naučim uz njega. On ide u lov, odličan je strijelac, ali i ja sam u ratu naučila pucati. Odlazimo u ribolov, mene odlikuje veće strpljenje. Plivamo zajedno, ja bolje od njega. On s vrlo razvijenim osjećajem za muziku, ja bez sluha. O politici da se i ne govori: on tako nadmoćan, ali ni ja nisam bila apolitična”, govorila je Jovanka.

No, poznato je i da je Tito bio slab na žene, a kuloarima su kružile priče o njegovim vezama s opernim divama, glumicama i balerinama.

Incident koji je sve promijenio

No, iako je sve izgledalo savršeno, u kolovozu 1976. dogodio se skandal nakon kojeg je Jovanki sve krenulo nizbrdo. Naime, ona je pratila svog supruga na 5. summitu nesvrstanih u Šri Lanki, gdje se dogodio incident s Titovom maserkom Darijanom Grbić. Taj je incident u svojoj knjizi “Jovanka Broz – Titova suvladarka”, opisao Titov osobni liječnik (1976.-1980.) Aleksandar Matunović. Jovanka je tada, po njegovoj tvrdnji, u naletu ljubomore napala mladu maserku, a između njih se ispriječio Tito koji je u jednom trenutku ošamario suprugu.

Navodno je Jovanka tada bila toliko bijesna, da su se čak pribojavali da će upucati Tita.




“I ja sam, kao i Jovanka, bio siguran da je taj šamar bio znak dublje emotivne veze između Tita i maserke. To uvjerenje zadržao sam za sebe, a Jovanku sam nastojao uvjeriti kako je Titu do Darijane stalo samo zbog toga što odlično obavlja svoj posao”, rekao je Matunović.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 

 




View this post on Instagram

 

A post shared by DNEVNO (@dnevno.hr) on

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.