fbpx
Foto: Facebook/Screenshot

‘TISUĆE MORAJU BITI NA POPISU’ Učiteljica Bernarda Jug promovira bizarnu stranicu, policija na nogama

Autor: L.B.

Masovno se po raznim grupama širi internetska stranica Hrvatske izdajice, koja je zapravo svojevrsna lista na koju bilo tko može upisati osobne podatke bilo koga. Uz ime grupe stoji i ilustracija omče, koja daje naslutiti što bi tvorac stranice radio onima koje smatra ‘hrvatskim izdajicama’.

“Ovdje možete naći izdajnike hrvatskoga naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala Vam svima, Slobodnim Ljudima”, stoji na internetskoj stranici pod nazivom Hrvatske izdajice, koja se dijeli po raznim grupama na društvenim mrežama.

Foto: Screenshot/HI

Međutim, u ovoj je priči vrlo angažirana Bernarda Jug, učiteljica iz Osnovne škole u Đelekovcu, poznata po tome što javno proziva žene koje su pobacile, medije koje naziva sotonskima, a bila je angažirana i u slučaju dječaka koji nije htio nositi masku u školu u Krapinskim Toplicama. Naime, isto je tako vrlo angažirana u pozivima da se prokazuje “izdajnike”, upisuju njihove adrese, brojevi telefona, mailovi, automobili.

‘Tisuće moraju biti na popisu’

“Dijelite i popunjavajte. Tisuće moraju biti na popisu”, poziva učiteljica Jug uz link Hrvatskih izdajica.

Foto: Screenshot

 

Samo do 15 sati u srijedu, na stranici je bilo popisano više od 620 izdajnika, političara i novinara, ali i mnogih široj javnosti nepoznatih ljudi. No, među njima se našla i sama Bernarda Jug, kao i Donald Trump, pokojni Milan Bandić i slično.

Policija provodi izvide

Međutim, autori stranice su se potrudili i olakšati pretragu, pa postoji i rubrika ‘most wanted’, na kojoj se nalaze Zoran Milanović, Andrej Plenković, Vili Beroš, Tihomir Caoak, Ivan Đikić, Saša Srića te mnogi ministri.

Iz policije su priopćili kako o cijelom slučaju provode izvide “u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti”, no kako je takvo postupanje tajno te za sada ne mogu dati više podataka.
‘Hrvatske izdajice’ je nova stranica, odnosno portal koji nije upisan u registar Vijeća za elektroničke medije, a budući je stranica registrirana na ruskoj domeni, jasno je kako se autor portala pokušava prikriti. Stranica je pokrenuta 19. studenoga ove godine.

Foto: Screenshot/HI

 

 

.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.