Foto: Nera Simic / CROPIX/Ilustracija

‘TI SI SRBIN I RETARDIRAN SI!’ Nakon niza prekršaja i odbijanja alkotesta, policajcu uputio salvu uvreda: ‘Normalno, nisi znao položit autoškolu’

Autor: L.B.

Darko (55) proglašen je krivim i osuđen zbog više prometnih prekršaja potkraj srpnja oko 22.15 sati u Magdalenskoj ulici u Koprivnici.

Prema presudi, te noći upravljao je teretnim automobilom ford transit connect. Nije bio vezan, bježao je policijskom presretaču, nije imao vozačku ni prometnu, odbio je alkotest, a još je k tome, vrijeđao policajca.

Policija je otkrila kako je vozio Magdalenskom ulicom iz smjera Ulice Beč u smjeru Starogradske ulice te nije htio stati, unatoč znakovima policije sa službenog policijskog bmw-a, i to “uporabom svjetlosnih i zvučnih signala”.

Odbio alkotest

“On je nakon toga povećao brzinu, nakon čega je policija sustigla službenim vozilom te dok su vozili usporedo suvozač u službenom vozilu kroz otvoren prozor u pokretu iz vozila davao mu je znak izražen pomoću svjetleće tablice Stop – policija.

Međutim, kako se ni tada nije htio zaustaviti, policija ga je pretekla, nakon čega je službenim vozilom za vrijeme vožnje zauzela položaj na sredini kolnika Magdalenske ulice te mu je bilo onemogućeno eventualno pretjecanje službenog vozila.

Tek tad se vozač teretnog vozila zaustavio iza njih. Odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu pomoću uređaja marke Drager, a što je vidljivo iz Zapisnika”, navodi se u presudi, javlja Danica.

‘Ti si Srbin i retardiran si’

“Za vrijeme vožnje u službenom automobilu, od mjesta počinjenja prekršaja do službenih prostorija PU koprivničko-križevačke, okrivljenik je vrijeđao policijskog službenika riječima: Ti si Srbin, voziš automatika jer nisi znao položiti autoškolu normalno, zato jer si retardiran”, piše u presudi.




Darko je, dakle, proglašen krivim za ukupno šest prekršaja te mu je izrečena ukupna kazna od oko 6700 kuna, što je osjetno ispod zakonom propisanog minimuma. Kako je dva dana proveo u policijskom pritvoru, mora platiti oko 6100 kuna. Ako je podmiri odmah, treba platiti samo oko 4000 kuna.

Osim toga, dobio je dvomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima te mora podmiriti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.