Thompson već niz godina čeka reakciju na skandaloznu naslovnicu Pupovčevih ‘Novosti’

Autor: Dnevno

Uredništvo službene Facebook stranice Marka Perkovića Thompsona ponovno je podsjetilo da već niz godina čekaju reakciju hrvatskih političara, institucija, a ponajviše reakciju i osudu pučke pravobraniteljice prema Srpskom narodnom vijeću zbog skandalozne naslovnice u njihovom tjedniku, broj 750. od 2. svibnja 2014. godine, na kojoj prikazuju kako srpom kolju hrvatskog glazbenika i branitelja Marka Perkovića Thompsona.

Pozvali su pritom državne institucije da u ovom slučaju sankcioniraju govor mržnje te pozovu na odgovornost one koji tu mržnju prema hrvatskim braniteljima financiraju.

“Nama je neshvatljivo da za sve ove godine barem pučka pravobraniteljica Lora Vidović nije reagirala i pozvala na osudu neviđene mržnje dijela srpske nacionalne manjine prema hrvatskom branitelju i glazbeniku Marku Perkoviću Thompsonu, a ne može se reći kako mediji nisu izvještavali o tome. Nažalost, sagledavajući njezino djelovanje, ne možemo se oteti dojmu kako služi jednom dijelu politike koja nas je okupirala devedesetih i koja dan danas ne može prihvatiti hrvatsku samostalnost, a pogotovo ne može prihvatiti pale branitelje koji su joj i stvorili mogućnost da živi i radi u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj”, stoji u njihovoj objavi iz 2016. i 2018. godine.

U odgovoru portalu Srpskog narodnog vijeća 2014. godine su napisali: “Poštovani predstavnici toga vijeća, srbočetnici su KLALI Hrvate i za vrijeme Domovinskog rata, pa pogledajte dolje na slici što se dogodilo tom jadnom narodu. Ne huškajte svoj napaćeni narod, dovoljno ste mu zla napravili. Vaše ostale tvrdnje i uvrede ne želimo komentirati jer su ispod naše razine”. Nakon tog napisa, sporna naslovnica “Novosti” je uklonjena.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.