fbpx
Foto: Screenshot You Tube

TEKSAS OTKAZAO POSLUŠNOST! BIDEN U ŠOKU: Zakon o pobačaju digao ljevičare na noge! ‘Taj radikalan zakon je flagrantno kršenje ustavnog prava’

Autor: N.K

U Teksasu je na snagu stupio zakon prema kojem je zabranjen pobačaj nakon šestog tjedna trudnoće, a to se odnosi i na slučaj incesta i silovanja. Zakon je žestoko kritizirao američki predsjednik Joe Biden.

Zakon je na snagu stupio u srijedu jer Vrhovni sud nije postupio prema hitnom zahtjevu skupina za pravo na pobačaj da blokira zakon.

Takva zabrana nikad nije bila dopuštena ni u jednoj saveznoj državi otkad je Vrhovni sud 1973. donio odluku Roe protiv Wadea, važne presude koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji.

“Radikalni zakon”

“Taj radikalni zakon flagrantno je kršenje ustavnog prava priznatog u presudi Roe protiv Wadea”, napisao je u priopćenju, referirajući se na odluku Vrhovnog suda iz 1973. kojom je u SAD-u priznato pravo na pobačaj.

“Zaštit ćemo i braniti” to pravo, dodao je.

“Skandalozno”

Biden je rekao da će novi zakon “uvelike zakomplicirati ženama pristup zdravstvenoj skrbi koju trebaju”, posebno onima tamnije boje kože i siromašnima.

“I što je skandalozno, zakon daje pravo privatnim osobama da sudski gone one koji su pomogli” ženama da obave pobačaj, kazao je.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.