Foto: CROPIX

‘TE SREBRENIČKE MAJKE! IMAJU LI DVIJE VIJUGE U GLAVI?’ Milanović nastavlja paljbu: ‘A Knin su oslobodili vjerojatno gremlini’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović kazao je u srijedu poslijepodne na Interliberu da je laž da je on negator genocida u Srebrenici.

Kazao je i kako se nada da Majke Srebrenice “nisu instrumentalizirane iz Sarajeva” te dodao da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH, referirajući se na priopćenje koje su Majke Srebrenice poslale glavnom tajnika UN-a Antoniju Guterresu i savjetnici glavnog tajnika za prevenciju genocida u Vijeću sigurnosti UN Alicei Wairimu Nderitu.

U dopisu, podsjetimo, Majke Srebrenice ih pozivaju da spriječe “namjeru Vlade Hrvatske da putem UN-a i NATO-a vojno angažira svoje oružane snage u BiH posredstvom misije ALTHEA”.

‘Pa nismo u nekakvom kalifatu’

Na pitanje planira li se ispričati Majkama Srebrenice, koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je “to laž” i nada se da ta udruga nije pala “u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva” .

Milanović je dodao kako “nikad nijenegirao razmjere ubojstava i masakra u Srebrenici, kao što netko negira Holokaust”, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo.

“Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti”, rekao je Milanović novinarima.

“Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod’. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta”, rekao je.




Odmah reagirale Majke Srebrenice

No, na Milanovićevu reakciju na njihov dopis, Majke Srebrenice su odmah reagirale, pa su preko Twittera odgovorile predsjedniku Hrvatske.

“Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu”, napisale su na Twitteru.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.