Foto: Antonio Balic / CROPIX

‘TE IGRICE NE PROLAZE, NEMA VIŠE MOGUĆNOSTI ZA SURADNJU!’ Plenkoviću prekipjelo, žustro odgovorio Milanoviću: ‘Baca neka pisma da bi se pokrile priče o obitelji…’

Autor: I.G.

Nakon sjednice vlade novinarima se obratio premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, ranije u srijedu objavljeno je kako je predsjednik Republike Zoran Milanović uputio Plenkoviću pismo još 22. prosinca 2022. godine kojim je predložio sastanak na kojemu bi pokušali riješiti probleme u području vanjske politike, obrane i nacionalne sigurnost.

“Veliki projekt, čestitam ministru Butkoviću, HAC-u, Strabagu, talijanskoj firmi..:”

Premijer je prvo govorio o novim zakonima:

“17. 3. će sabor izglasati dva zakona koji se odnose na zdravstvenu reformu, izglasat će se Zakon o trgovini prema kojem će biti 16 radnih nedjelja godišnje. Zakon je ispunio finu nijansu da ispuni i sve kriterije. Treći je bitan element Zakon o PDV-u te Zakon o doprinosima kao potpora umirovljenicima. Idući tjedan ćemo objaviti sve nove mjere, koristiti će svima”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se na Milanovića, koji je medijima poslao pismo.

“Ta neka igrica Dr Jack ili Mr Hyde, gdje ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate neka pisma da bi se pokrile priče o obitelji. Kako siješ, tako žanješ, ove dvije domene koje su sadržajno dio pisma, to su resori Radmana i Banožića, koje on vrijeđa na dnevnoj bazi”, rekao je Plenković.




“U tom svom pisamcu referira se na tezu da vlada samostalno poduzima vanjskopolitičke aktivnosti. Gdje je to ako netko godinu dana zastupa proruske stavove i čini enormnu štetu Hrvatskoj.

To je pila naopako, to može biti zanimljivo samo nekome tko je za njega. Fakti su drukčiji. Tema oko veleposlanika, njemu je Ministarstvo davno poslalo prijedlog, gdje je to? Što se tiče dužnosnika u sigurnosno obrambenomo sustavu: predložen je čelni čovjek SOA-e, predstavnik u NATO-u, mi smo sve poslali”, rekao je.

“Što se tiče dužnosnika u sigurnosno obrambenomo sustavu: predložen je čelni čovjek SOA-e, predstavnik u NATO-u, mi smo sve poslali. Ne možeš jedan dann vrijeđat, a drugi dan tražit razgovor.




U ovom trenutku ne vidim potrebu niti bilo što da moramo sjesti s njim. Sve ide, sve funkcionira. Ne vidim problem”, rekao je.

“Neki dan smo vidjeli tekst da je minimalan utjecaj zamjene kune eurom na inflaciju. Imate aplikaciju koju je napravilo Ministarstvo, poziv građanima da se priključe. APlikacija je jako dobra, ne vidim nikakav razlog da ne sudjeluju svi lanci u tome.

Svi se moraju ponašati društveno odgovorno u situaciju za koju nitko nije kriv”, rekao je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.