Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/Ilustracija

‘TATA, NEMOJ NJEGA, OVOG DOLE, HAHAHAHA!’ Dječačić (13) i otac (37) mlate pijance ispred birtije: Držali pivice dok su primali udarce

Autor: Dnevno.hr

Nesvakidašnji slučaj dolazi iz inače mirnog Kloštra Ivanića.

Portal Danica.hr kojem su ovakvi slučajevi specijalnost tvrdi da je u posjedu snimke nemilih scena ispred jednog kafića. a na kojima se vidi kako dvojica muškaraca tuku dvije osobe.

Portal navodi kako su napadnute osobe vidno pod utjecajem alkohola i bespomoćne.

Tučnjava pred birtijom

“Video je snimio dječak (13) čiji otac (37) i prijatelj vršnjak (13) tuku pijance ispred birtije. U incidentu je sudjelovao i drugi sin (17) nasilnog oca, doznajemo. Kako je riječ o maloljetnicima koji sudjeluju u nasilju, nećemo objaviti video.

Na snimci se vidi i čuje kako pijani muškarac (45) s pivom u ruci svojem još pijanijem kolegi (39) govori da ide doma: “Ajde doma, molim te, ajde doma”. Na to dolazi jedan napadač (42) koji tog pijanijeg 39-godišnjaka povlači za uho i obara na pod.

U sukob se umiješao i mladić (13) koji također povlači pijanca i opet ga ruši na asfalt. Sve snima dječak (13) koji nagovara prijatelja riječima: “Ajde, ajde”!

Foto: Danica

U tom času kadar ulijeće rabijatni otac (37) dvojice maloljetnika te prvog pijanca (45), koji zapravo smiruje situaciju, udara nekoliko puta rukom u glavu. Dječak koji snima smije se tim prizorima i viče: “Tata, nemoj njega, ovog dole, hahahaha”!




Potom agresivni otac povlači drugog pijanca s poda i viče mu: “Kaje, si mrtav, bog ti mater je…”! Podiže ga na noge, a dječak snimatelj opet potiče vršnjaka da ga udari: “Ošamari ga, ošamari ga, odi, odi, idi, ajdeee”! U tom času vršnjak nogom snažno udara pijanca (39) u leđa i ruši ga zemlju.

Tu se snimka prekida, piše Danica.hr.

Oglasili se iz policije

Zagrebačka policija izvijestila je u ponedjeljak da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, dok je 37-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo „Povreda djetetovih prava“.




“Sumnja se da su 18. veljače u večernjim satima u Kloštar Ivaniću, Trgu Svetog Ivana, osumnjičeni dvojac te oštećeni 45-godišnjak i 39-godišnjak, nakon konzumacije alkoholnih pića, oko 20 sati izašli van iz ugostiteljskog objekta.

Potom je 37-godišnjak s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda tjelesnom snagom napao 45-godišnjaka i 39-godišnjaka. Također, sumnja se kako su nadalje 37-godišnjak i 42-godišnjak zadali udarce rukama i nogama u predjelu glave i tijela oštećenim muškarcima.

Isti su pali na tlo, dok su osumnjičeni nastavili s udarcima kako bi oštećenima nanijeli teške tjelesne ozljede. Liječnička pomoć je naknadno pružena oštećenom 45-godišnjaku u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Ispostava Ivanić-Grad.

Utvrđeno je da je zadobio lakše ozljede, dok oštećeni 39-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Osumnjičeni 37-godišnjak i 42-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Također, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“ obzirom da je isti počinio opisano kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji.

Time je grubo zanemario svoju dužnost podizanja i odgoja”, priopćili su iz policije.

Dalje se saznalo kako je riječ o 37-godišnjem Ž. P. koji je otprije poznat po incidentnom i problematičnom ponašanju te je strah i trepet za mještane Kloštra Ivanića i okolice, pričaju nam stanovnici s kojima smo danas razgovarali.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.