HINA/EPA/KCNA

ZVUČI VAM POZNATO? Vođa znakovito upozorava: Bit će kao devedesetih! OVO JE STRAŠNO

Autor: M.P.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pozvao je službenike vladajuće stranke da ulože dodatne napore i odricanja kako bi se izašlo iz teške situacije.

Rekao je da će situacija u zemlji biti slična onoj iz devedesetih godina kada je Sjeverna Koreja bila u teškoj ekonomskoj krizi.

Kako prenosi Reuters, pozivajući se na sjevernokorejsku državnu agenciju KCNA, Kim je u svom pozivu partijskim dužnosnicima upotrijebio izraz ‘naporan marš’, termin koji se koristio početkom devedesetih kada je vladala četverogodišnja kriza.

Također navode da je Kim Jong Un ove komentare iznio u jučerašnjem govoru na zatvaranju konferencije za niže dužnosnike Radničke partije u kojem ih je pozvao da budu aktivniji i odgovorniji u provođenju novog petogodišnjeg ekonomskog plana koji je usvojen na stranačkom kongresu u siječnju.

Sjeverna Koreja je, kako bi spriječila širenje koronavirusa, obustavila trgovačku razmjenu, prekogranična putovanja, a te smjere, u kombinaciji sa sankcijama zbog nuklearnih testiranja, odrazile su se negativno na ekonomiju zemlje.

 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.