Foto: Profimedia

ŽRTVE I HRVATI? Haker objavio podatke 533 milijuna korisnika Facebooka, vani su adrese, imena…

Autor: M.P.

Jedan je korisnik na internetskom foumu koji okuplja hakere u subotu objavio telefonske brojeve i osobne podatke stotina milijuna korisnika Facebooka.

Tako su objavljeni osobni podaci više od 533 milijuna korisnika Facebooka iz 106 zemalja, od kojih 32 milijuna korisnika iz SAD-a, 11 milijuna onih iz Velike Britanije i šest milijuna iz Indije.

Podaci koji su objavljeni uključuju brojeve telefona, puna imena, datume rođenja, mjesta prebivališta, a u nekim slučajevima i email adrese, piše Business Insider koji je napravio provjeru dijela objavljenih podataka i potvrdio kako je riječ o autentičnim podacima.

“Objavljeni podaci mogli bi biti izuzetno cyberkriminalcima koji bi mogli iskoristiti osobne podatke za prijevaru”, rekao je Alon Gal, stručnjak za cybersigurnost koji je prvi ukazao na novi sigurnosni problem za korisnike Facebooka.

Kad je riječ o Hrvatskoj, ta brojka iznosi čak 659,115 korisnika, objavio je Gal.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.