Lenovo9

Životnu ušteđevinu spiskao na borbu protiv prometne kazne od – 100 funti!

Autor: Dnevno

Da borba za pravdu ne završava uvijek trijumfom pravednika, na vlastitoj je koži iskusio Britanac Richard Keedwell. Tijekom tri godine, osporavajući na sudovima kaznu za prometni prekršaj od pišljivih 100 funti, ovaj 71-godišnjak potrošio je čak 30.000 funti. Drugm iriječima, spiskao je svu životnu ušteđevinu.

Keedwell je, razumljivo, ogorčen na britanski pravosudni sustav.

Umirovljeni inženjer tvrdi da mu je tijekom vožnje prema Worcesteru 2016. godine pogrešno utvrđena brzina od 35 milja na sat u zoni u kojoj je dopuštena brzina 30 milja na sat. Kune se, naime, da tada nije vozio brže od 30 milja na sat te dodaje da je bio iznenađen kad mu je, nekoliko dana poslije, stigla kazna za prekoračenje brzine.

Premda je na sud doveo stručnjaka koji je izložio mogućnost da je kamera zabilježila brzinu drugog automobila, koji se brže kretao, te onu da je bila pokvarena, Keedwell je izgubio spor, baš kao i sve kasnije žalbe.

Siroti čovjek na odvjetničke je troškove potrošio 21.000 funti, a na sudske još 7000.

“Dosta mi je sustava koji pregazi običnog čovjeka i žalim zbog izgubljenog novca. Samo sam želio pravdu”, požalio se.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.