fbpx
Foto: G20 Italy

ZBOG ‘RITUALA’ RAZBJESNILI RIMLJANE: Državnici pokazali svoju drugu stranu, izostao je samo Biden!

Autor: D.R.

Na službenim stranicama sastanka G20 na kojemu su se našli lideri vodećih svjetskih zemalja objavljena je zajednička fotografija državnika ispred Fontane di Trevi, nezaobilazne atrakcije svakog putnika namjernika u Rim.

Naime, običaj je da turisti u fontanu iz 18. stoljeća bace kovanicu ili dvije preko ramena. Ukoliko se bacaju dvije, prva se baca za vašu osobnu želju, a druga je za povratak u Rim.

Nisu u iz G20 otkrili koliko su eura Merkel, Macron, Johnson, Modi i ekipa bacili u fontanu (navodno je bila kovanica od eura, ali ne možemo to potvrditi), no sudeći prema izrazima na njihovim licima čini se da su se zabavili ili barem nakratko opustili nakon napornih pregovora.

Jedino nije bilo Bidena

Međutim, zbog ovog rituala nisu zabavljeni bili stanovnici Rima, kao i oni koji su krenuli prema Fontani di Trevi s istim namjerama. Naime, policija je blokirala sve prilaze pa je dnevna rutina bila narušena, da ne govorimo o prometnom kolapsu koji je nastao.

Usput rečeno, na bacanje novčića jedino se nije odazvao Joe Biden. Inače, prema procjenama dnevni “utržak” fontane je oko 3.000 eura, a pravo na kovanice ima talijanski Crveni križ.

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.