Foto: Pixabay / Ilustracija

ZATOČENI ČEKALI DRUGI DOLAZAK KRISTA, PASTOR GA ODGODIO: Policija spasila sirote ljude koji su mjesecima bili zarobljeni

Autor: Dnevno.hr

Policija u Nigeriji spasila je 77 ljudi, uključujući djecu, iz crkve u kojoj su bili zatočeni u jugozapadnoj državi Ondo.

Vjeruje se da su neki od njih tamo bili mjesecima.

Policijski glasnogovornik rekao je da je mnogima od njih rečeno da očekuju Drugi dolazak Isusa Krista u travnju i da su napustili školu kako bi svjedočili tom događaju, prenosi BBC.

Racija je uslijedila nakon što se majka požalila da su joj djeca nestala, a ona je mislila da su u crkvi. Policija kaže da istražuje sumnju na masovnu otmicu nakon pretresa Crkve vjernika cijele Biblije u četvrti Valentino u gradu Ondo.

Drugi dolazak Krista najavljivali za travanj, pa prebacili za rujan

Pastor pentekostne crkve David Anifowoshe i njegov zamjenik su uhićeni, dok su žrtve predate vlastima.

“Preliminarna istraga otkrila je da je jedan pastor Josiah Peter Asumosa, pomoćni pastor u crkvi, bio taj koji je rekao članovima da će se Uznesenje održati u travnju, ali je kasnije rekao da je to promijenjeno na rujan 2022. i rekao mladim članovima da slušaju samo njihove roditelje u Gospodinu,” rekao je službenik policije Funmilayo Odunlami.

Spašeno 77 osoba

Sveukupno je policija spasila 26 djece, osam tinejdžera i 43 odrasle osobe, dodala je.




Drugi dolazak je kršćansko vjerovanje u povratak Isusa Krista nakon njegovog biblijskog uzašašća na nebo. Uznesenje je ideja da će kršćanski vjernici biti odvedeni na nebo pri Drugom dolasku.

Tjeskoba je velika među kršćanima u državi nakon smrtonosnog napada na drugu crkvu. Najmanje 50 ljudi ubijeno je u masovnoj pucnjavi i bombaškom napadu na katoličku crkvu svetog Franje u gradu Owo 6. lipnja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.