Twitter/screenshot

ZAPALIO INTERNET SVOJIM TVITOM: Trump bivšu pomoćnicu nazvao ‘psetom’

Autor: Hina

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je svoju bivšu pomoćnicu u Bijeloj kući Omarosu Manigault Newman nazvaom “psetom”, pošto je nastavila javno objavljivati snimke nastale dok je s njime surađivala.

Njihova je svađa eskalirala po objavljivanju knjige “Unhinged” (Poremećen) u kojoj Manigault Newman opisuje godinu dana rada u Bijeloj kući.

Manigault Newman je bila među istaknutijim pristašama republikanskog predsjednika, a iz Bijele kuće otpuštena je prošlog prosinca.

Ovih dana objavila je audiosnimku na kojoj je šef osoblja Bijele kuće John Kelly otpušta, kao i snimku poziva s Trumpom na kojoj on govori da s time nije upoznat.

U utorak je CBS News objavio novu snimku, za koju je rečeno da je neprovjerena, gdje se mogu čuti Manigault Newman i nekoliko Trumpovih pomoćnika u predsjedničkoj kampanji u listopadu 2016. kako raspravljaju o mogućnosti pojavljivanja isječka iz serije “Pripravnik” u kojem Trump koristi neke rasne epitete.

CBS Corp, matično poduzeće CBS Newsa, posjeduje nakladničku kuću Simon i Shuster koja je objavila knjigu Manigault Newman.

Trump je u ponedjeljak porekao postojanje takve snimke, citirajući Marka Burnetta, producenta Pripravnika. Neki od pomoćnika kampanje koji se navodno čuju na snimci, također su opovrgnuli postojanje tog razgovora.




U svojoj objavi na Twitteru Trump je pohvalio generala Kellyja zato što je “brzo otpustio to pseto”.

 

 

Kritičari su osudili Trumpa zbog rasističkih i seksističkih tonova.

“Predsjednik SAD-a naziva crnkinju psetom? … Kako se usuđuje bilo koga nazvati psetom?”, rekla je za CNN Frederica Wilson, zastupnica Demokrata.

Kellyanne Conway, viša savjetnica u Bijeloj kući, nije izravno odgovorila na pitanje o prikladnosti Trumpova izbora riječi, ali je za Fox News rekla da nikada nije čula Tumpa da “iznosi rasističke klevete o nekome”.

Trump je angažirao Manigault Newman kao direktoricu komunikacija (Ureda za odnose s javnošću u Bijeloj kući).

Manigault Newman poriče mogućnost da bi snosila pravne posljedice zbog snimanja razgovora. U ponedjeljak je kazala MSNBC-u da će, ukoliko je to zatraže, dati svoje snimke vladinoj agenciji koja istražuje navodne ruske uplive u američke predsjedničke izbore i mogući utjecaj na Trumpovu kampanju.

Rusija je odbacila optužbe o upletanju u izbore, a Trump je tu istragu nazvao lovom na vještice.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.