Za Barrosa je latvijski ulazak u eurozonu pozitivan znak

Autor: Hina/I.Ž.

'Iskoristio bih ovu prigodu da čestitam Latviji na tome velikom postignuću koje je ostvareno impresivnim naporom i odlučnošću latvijskih vlasti i latvijskoga naroda'

Predsjednik Europske komisije, Jose Manuel Barroso, pozdravio je u petak latvijski ulazak u eurozonu kao pozitivan znak i za tu zemlju i za Europsku uniju. Tijekom posjeta Rigi zajedno s potpredsjednikom Olijem Rehnom te predsjednikom Europskoga vijeća Hermanom van Rompuyem, Barroso je rekao: “Iskoristio bih ovu prigodu da čestitam Latviji na tome velikom postignuću koje je ostvareno impresivnim naporom i odlučnošću latvijskih vlasti i latvijskoga naroda”, navodi se na internetskoj stranici Europske unije.

Nakon sastanka s latvijskim premijerom Valdisom Dombrovskisom Barroso je novinarima rekao da je Latvija “sjajan primjer drugim članicama da je iz krize moguće izaći i snažniji” te da je latvijsko prihvaćanje eura od 1. siječnja “znak povjerenja u našu zajedničku valutu”.

“Ne tako davno predviđali su propast eura. Latvijski ulazak (u eurozonu) pokazuje da je euro i dalje privlačan i otvoren onima koji zadovolje uvjete”, rekao je. “U godini europskih izbora moramo svoje građane podsjetiti na prednosti ujedinjene Europe i na opasnosti nejedinstva”, dodao je.”

Autor:Hina/I.Ž.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.