Vulkanski pepeo nije ugrozio operacije NATO saveza

Autor: hina

Naše zračne snage uvijek će činiti sve kako bi bile sposobne za svoje operacije i kako bi teritorij zemalja članica ostao netaknut, rekao je glavni tajnik NATO-saveza Anders Fogh Rasmussen.

Oblak pepela koji je nastao nakon erupcije Eyjafjallajokulla, vulkana na Islandu, “nije utjecao” na operacije NATO-saveza iako je jedan američki dužnosnik potvrdio problem na motoru lovca F-16, priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog saveza u Bruxellesu.

– Mogu vas uvjeriti da aktivnosti islandskog vulkana nisu utjecale na naše operacije ili obranu teritorija zemalja članica saveza – rekao je glavni tajnik NATO-saveza Anders Fogh Rasmussen.

– Naše zračne snage uvijek će činiti sve kako bi bile sposobne za svoje operacije i kako bi teritorij zemalja članica ostao netaknut – dodao je.

Na upit o motoru F-16 odgovorio je kako nema dodatnih informacija, ali problem s njim u vezi nije uzrokovao nikakvu nesreću.

Na motoru se dogodio proces vitrifikacije, kada se vulkanski pepeo na visokim temperaturama koje vladaju u reaktoru F-16 pretvara u staklo.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.