twitter

Više od 70 sela uništeno nakon poplave: Razorna bujica odnijela ceste, mnogi bez struje i pitke vode

Autor: Hina

Poplave u kojima je poginulo 11 osoba, a tri su nestale u francuskom departmanu Aude, na jugoistoku zemlje, pogodile su više od 70 sela i gradića, kazao je prefekt departmana Alain Thirion.

“Trenutno sastavljamo precizan inventar primjenjujući postupak za prirodne katastrofe. U ovom stadiju, više od 70 mjesta je pogođeno. No, kad bilanca bude gotova, premašit će 100 odnosno 120 mjesta s različitim stupnjem štete”, dodao je Thirion.

Stanje se činilo stabilno u utorak ujutro.

“Imam dojam da je to pomalo iza nas. Ali, ostajem na oprezu. Pratimo meteorološke izvještaje i vidjet ćemo što će biti u nekoliko sljedećih dana”, naglasio je.

“Ostajem oprezan jer još nismo izašli iz krize i moramo ostati iznimno oprezni. No, jedan dio je iza nas”.

 

Glede poplava u području Narbonne, “naša zabrinutost slabija je nego jučer (ponedjeljak)”, nastavio je on.

Po njemu, 1500 kućanstava još je bilo bez struje u utorak ujutro, nasuprot 7800 u ponedjeljak ujutro, a 10.000 stanovnika bez pitke vode.

“Podijelili smo tisuće boca vode stanovništvu”, naglasio je.

Angažirano je više od tisuću osoba zbog tih iznimnih poplava, od kojih 680 vatrogasaca, 250 žandara, 200 pripadnika civilne zaštite i stotinjak policajaca.

 

Twitter

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.