Senate Minority Leader Chuck Schumer, a Democrat from New York, from right, Senator Bernie Sanders, an Independent from Vermont, and Senator Debbie Stabenow, a Democrat from Michigan, wear protective masks during the 59th presidential inauguration in Washington, D.C., U.S.,. Biden will propose a broad immigration overhaul on his first day as president, including a shortened pathway to U.S. citizenship for undocumented migrants - a complete reversal from Donald Trump's immigration restrictions and crackdowns, but one that faces major roadblocks in Congress. Photographer: Kevin Dietsch/UPI Biden Sworn-in as 46th President of the United States, Washington, District of Columbia, USA - 20 Jan 2021,Image: 584896030, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

VIRALNA SANDERSOVA FOTKA: Možete ga staviti gdje vam padne na pamet, a Trudeau ga je iskoristio za poseban cilj

Autor: Hina/Mia Peretić

Kanadski premijer Justin Trudeau koristi ‘meme’ američkog političara Bernie Sandersa kako bi upozorio ljude da ostanu kod kuće tijekom epidemije koronavirusa.

Tako je u subotu premijer Trudeau na Twitteru objavio fotografiju na kojoj održava pressicu sa svog travnjaka, a u pozadini je fotomontažom ubačena Sandersova slika s inauguracije Joe Bidena, na kojoj je snimljen sa urnebesnim šarenim, vunenim rukavicama.

Fotografija na kojoj Sanders sjedi u običnom kaputu, prekriženih nogu s navedenim rukavicama postala je viralna ubrzo nakon inauguracije, a od njezina nastanka ljudi diljem svijeta postavljaju Sandersa na poznata umjetnička djela i obiteljske fotografije.

Referirajući se na nedavni incident u kojem se njegov sin pojavio na prozoru dok je razgovarao s medijima, Trudeau je napisao: “Bila je jedna stvar kad je moj sin srušio moju konferenciju za tisak prije mjesec ili nešto više.”

“Ali ovo …” rekao je, misleći na Sandersovo navodno pojavljivanje s njim na slici. “Sada nije vrijeme za putovanje. Ostanite kod kuće – i pod tim mislim na vaš vlastiti dom.” U petak je Trudeau upozorio Kanađane da ne putuju, rekavši kako bi mogla slijediti daljnja ograničenja pandemije koja bi otežala povratak kući s inozemnih putovanja.

Autor:Hina/Mia Peretić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.