Foto: Guliver/Ukraine Presidency

(VIDEO) ZELENSKI POTRESEN: Rusi raketama pogodili trgovački centar, bio je krcat ljudima. Raste broj mrtvih

Autor: Dnevno.hr

Ruske rakete pogodile su krcati trgovački centar u središnjem ukrajinskom gradu Kremenčuku u ponedjeljak, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Rekao je da se u vrijeme napada u trgovačkom centru nalazilo više od 1000 ljudi.

“Nije moguće čak ni zamisliti broj žrtava”, rekao je Zelenskij, no nije pružio pojedinosti.

Kako je rekao, ovaj objekt nije imao nikakvu stratešku vrijednost, a Rusija nastavlja iskaljivati svoju nemoć na običnim građanima. Nema smisla nadati se bilo kakvoj humanosti od Rusije, dodao je.

Dmitro Lunin, guverner Poltavske oblasti, kazao je za Reuters da je potvrđeno da je desetero ljudi ubijeno te da će spasioci dva dana nastaviti tražiti žrtve u tinjajućim ruševinama,.

“To je teroristički čin protiv civila”, kazao je Lunin, sugerirajući da u blizini nije postojala nikakva vojna meta koju je Rusija mogla gađati.




Kremenčuk, industrijski grad u kojem je prije ruske invazije živjelo 217.000 ljudi, leži na rijeci Dnjepar u Poltavskoj oblasti, a u njemu se nalazi najveća ukrajinska naftna rafinerija.

Rusija, koja poriče da namjerno gađa civilne mete, nije odmah komentirala slučaj.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.