VIDEO: Uragan Irena bliži se Bahamima i SAD-u

Autor: hina

U srijedu ujutro Irena se nalazila iznad otočja Turks i Caicos, 595 km jugoistočno od Nassaua (Bahami), i napredovao je brzinom od 14 km/h u pravcu jugoistočne obale SAD-a, prema najnovijim podacima nacionalnog centra za uragane.

Uragan Irena kretao se u srijedu ujutro u pravcu Bahama, nakon što je ojačao iznad britanskog arhipelaga Turks i Caicos, i trebao bi doseći američku obalu krajem tjedna.

S vjetrom jačine 175 km/h, uragan je zadobio jačinu 2 na ljestvici Saffir-Simpson koja ima pet razina, javlja Nacionalni centar za uragane (NHC) smješten u Miamiju koji je upozorio da bi uragan još mogao dobiti na snazi.

– Predviđamo pojačanje uragana te bi Irena mogla postati veliki uragan tijekom dana, javlja NHC.

U srijedu ujutro Irena se nalazila iznad otočja Turks i Caicos, 595 km jugoistočno od Nassaua (Bahami), i napredovao je brzinom od 14 km/h u pravcu jugoistočne obale SAD-a, prema najnovijim podacima NHC-a.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.