VIDEO: Uhvaćeni krvavih ruku: Japanci ubijaju kitove u međunarodnom zaštićenom rezervatu

Autor: M.M.

Japanski kitolovac Nisshin Maru uhvaćen je na djelu, odnosno kako njegova posada lovi u ubija kitove u međunarodno priznatom utočištu za tu ugroženu vrstu.

Aktivisti s broda Sea Shepherd uhvatila je japanskog kitolovca kako lovi u međunarodnom utočištu za kitove. U stravičnim prizorima aktrivisti su helikopterom oblijetali njihov brod i snimili krvavu palubu i raskomadane dijelove posvuda po palubi.

Nisshin Maru snimljen je dok je plovio kroz međunarodno zaštićeni Southern Ocean Whale Sanctuary te snimili kako komadaju četiri ulovljena kita na palubi.

Bob Brown, predsjednik organizacije Sea Shepherd Australija, zatečeno je nazvao “teškom povredom međunarodnog prava”, prenosi Daily Mail.

“Na brodu smo uočili tri trupla dok je četvrto potpuno bilo raskomadano. Paluba je bila puna krvi, a meso sortirano sa strane dok su iznutrice bacane u more”, poručio je Bob Brown.

Iako je izlovljavanje kitova još 1994. godine zabranila Međunarodna komisija za kitove (IWC), Japan ih i dalje lovi koristeći rupu u moratoriju na način da ih love u znanstvene svrhe.

Novozelandski ministar vanjskih poslova pozvao je Japan da se okani programa lova na kitove. Navedeno područje nalazi se blizu novozelandskog akvatorija.
Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.