Screenshot/YouTube

(VIDEO) STRAŠNI PRIZORI IZ ITALIJE’ U eksploziji na Siciliji četvero mrtvih! Gradonačelnik apelira: ‘Svi koji imate lopate, pomozite’

Autor: Dnevno

Četvero  ljudi je poginulo, a petero se vode kao nestali nakon eksplozije koja je izazvala urušavanje četverokatnice na Siciliji. Dvije žene pronađene su žive ispod ruševina u Ravanusi na jugu zemlje nakon rušenja zgrade u subotu navečer, a spasioci s potražnim psima još uvijek traže preživjele na mjestu nesreće. Lokalna postrojba civilne zaštite potvrdila je na svojem Twitter računu da je zasad četvero mrtvih.

Gradonačelnik Ravanuse Carmello D’Angelo pozvao je putem Facebooka “sve raspoložive ljude koji imaju lopate i buldožere” rekavši da se dogodila katastrofa.

Tri zgrade su se srušile a još tri su oštećene.

 




S ANSA je citirala vatrogasce da je curenje plina bilo “značajno” i da je počelo ispod zemlje. Nakupljeni plin vjerojatno je potaknuo slučajni okidač: automobil, dizalo, električni uređaj.

“Eksploziju je možda izazvala aktivacija dizala”, rekao je agenciji Giuseppe Merendino iz vatrogasne brigade Agrigento. “Sljedećih dana dalje ćemo istražiti, no sigurno je da je takva eksplozija izniman događaj”, objasnio je. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a nakon toga počeli su kopati po ruševinama u potrazi za nestalima.

Na mjestu nesreće su civilna zaštita, vatrogasci i potražni psi.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.