screenshot

(VIDEO) Što je želio pokazati napadom na džamiju? Hrvatica s Novog Zelanda otkriva pozadinu

Autor: dnevno.hr

Lucija Popović, već četiri godine živi u Christchurchu, gradu u kojem je naoružani napadač Brenton Tarrant (28) pucao po džamijama i ubio najmanje 40 ljudi.

“Ja sam upravo išla kući s posla i po kćer u vrtić. Svi vrtići, sve škole, svi uredi su istog trena zatvoreni. Ja sam uspjela ući u vrtić i bila sam s tetama, nekoliko majki i djecom u sigurnoj sobi. Kad sam došla u vrtić mi je rečeno da mogu ući, ali ne mogu izaći van dok policija ne pošalje obavijest da je sigurno napustiti zgradu”, ispričala je za 24 sata, dodajući da joj je prijateljica dojavila da je bila pucnjava.

Lucija kaže kako joj je prijateljica javila da je bila pucnjava:

“Ta prva džamija je u centru, blizu mog ureda ali sam bila krenula kući već kad se to dogodilo i ništa nismo čuli. Preko Facebooka smo vidjeli da je napadač objavio snimku. Prema njegovim riječima, želio je pokazati kako nigdje nije sigurno i u tome je definitivno uspio. Jedan od razloga zašto smo se doselili ovdje je sigurnost zemlje, toliko smo daleko da smo van svih ratnih događanja.Trenutno su ceste prazne, helikopteri lete i često se čuje policija, ja živim u sjevernom dijelu grada i nisam blizu nijedne džamije”, kazala je Lucija za 24 sata.

Video: telegraf.rs

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.