screenshot/YouTube

(VIDEO) SIRIJSKI ‘TIGROVI’ UZ EUFRAT: Opkolili ISIL-ovce!

Autor: Geopolitika.News

Peti korpus sirijske vojske spojit će se s „Tigrovima“, čime će se potpuno zatvoriti obruč oko stambenih četvrti grada u kojima se nalaze ISIL-ovi borci

Sirijska vojska u ponedjeljak je forsirala rijeku Eufrat u Deir ez-Zouru. Radi se o postrojbama 4. tenkovske divizije, koje su prešle rijeku preko postavljenih pontonskih mostova i uz potporu ruskih zračnih snaga, objavilo je sinoć rusko Ministarstvo obrane. Jurišne postrojbe sirijske vojske jačaju napade u smjeru istoka i šire polje bojišnice.

U posljednjih 48 sati sirijska vojska je značajno povećala zonu nadzora sjevero-zapadno i jugo-istočno od grada Deir ez-Zoura i kao rezultat njezinih vojnih operacija sada nadzire 12 kilometara desene obale Eufrata u odnosu na sam grad. Izbivši na Eufrat, sirijska vojska je presijekla glavni opskrbni smjer džihadista u Deir ez-Zouru. Sa zapada gradu se približavaju borci elitne postrojbe „Tigrovi“ i čim se u potpunosti uspostavi nadzor desne obale Eufrata, Peti korpus sirijske vojske spojit će se s „Tigrovima“, čime će se potpuno zatvoriti obruč oko stambenih četvrti grada u kojima se nalaze ISIL-ovi borci, ako oni tamo uopće do tada i ostanu, tj. ranije ne pobjegnu u smjeru granice s Irakom, piše Geopolitika.News.

Autor:Geopolitika.News
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.