VIDEO: Senatski odbor potvrdio Brennanovo imenovanje

Autor: hina

Senatori su iza zatvorenih vrata glasovali za Johna Brennana sa 12 glasova za i 3 protiv, pošto se četvero od sedmero republikanaca priključilo demokratskoj većini. Ovo glasovanje još mora potvrditi Senat, što bi se moglo dogoditi ovog tjedna, rekao je vođa demokratske većine u Senatu Harry Reid. Početkom godine John Kerry je potvrđen na dužnost državnog tajnika, a Chuck Hagel je došao na čelo Pentagona.

Obor za obavještajnu djelatnost američkog Senata odobrio je u utorak imenovanje Johna Brennana za direktora CIA-e, treće mjesto koje treba popuniti u timu Baracka Obame za nacionalnu sigurnost.

Senatori su iza zatvorenih vrata glasovali za Johna Brennana sa 12 glasova za i 3 protiv, pošto se četvero od sedmero republikanaca priključilo demokratskoj većini. Ovo glasovanje još mora potvrditi Senat, što bi se moglo dogoditi ovog tjedna, rekao je vođa demokratske većine u Senatu Harry Reid.

Početkom godine John Kerry je potvrđen na dužnost državnog tajnika, a Chuck Hagel je došao na čelo Pentagona.

Brennan (57) je dugogodišnji zaposlenik CIA-e u kojoj je proveo 25 godina. U zadnje četiri godine radio je u predsjednikovu timu u Bijeloj kući gdje je bio zadužen za borbu s terorizmom i vodio je tajni program ciljanih ubojstava bespilotnim letjelicama.

Republikanci su prijetili da će otezati s njegovim imenovanjem sve dok im Bijela kuća ne predoči povjerljive dokumente u vezi s programom za Al Kaidu koji je postao javna tajna i nad kojim bi senat htio imati kontrolu.

Administracija je predala sve dokumente ministarstva pravosuđa, potvrdila je Dianne Feinstein.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.