Screenshot/Youtube

(VIDEO) RUSKI MEDIJI RAZOTKRILI: Usred Europe djecu u školi uče islamske molitve!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Snimka na kojoj danska djeca uče kako se izvodi islamska molitva i pjeva “Allahu Akbar”, izazvao je velike kontroverze u Danskoj.

U videu je prikazan dječak afričkoga podrijetla u muslimanskoj odjeći koji pokazuje islamsku molitvu skupini danske djece. Zatim ga prekida učitelj koji upućuje djecu da ponove “Alahu Akbar”, nakon čega čitav razred kleči u molitvi.

“Molitva se održala u školi Thyregod, u općini Vejle, u južnom Jutlandu, i to u studenome 2018. godine”, prenosi ruski Sputnik.

Snimku je napravila majka jednog djeteta. Izričito joj je rečeno da ne postavlja video zapis na internet, ali je ona to ipak učinila.

Pošto je video zapis procurio, brojni ljudi pozvali su ravnatelja da podnese ostavku, tvrdeći da se djeca “indoktriniraju” u islam.

Danska narodna stranka zatražila je obrazloženje od škole i odgovor je li dobiveno dopuštenje roditelja. Iz škole du odgovorili da je to rutinski dio školskog programa.




DNS je također upitao upravu škole namjeravaju li podučavati učenike islamskim “mračnim stranama i široko rasprostranjenom fundamentalizmu”, osim svoje “masovne vjerske i društvene kontrole”.

Prethodno su se pojavili brojne slične snimke koje pokazuju da se djeca u europskim zemljama uče kako se usvaja muslimanska vjera.

Istodobno, na internetu gotovo da ni nema snimki na kojima se muslimanska djeca poučavaju da poštuju Krista u kršćanskim crkvama i školama.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.