Wikimedia

(VIDEO) Poznata francuska političarka priznala da fantazira o klanju Vladimira Putina: Ovo je njegov odgovor!

Autor: Marin Vlahović

U Hrvatskoj su građani odavno navikli na svakakve izjave domaćih političara. Praktički svaki dan, ignorirajući staru poslovicu ispeci pa reci, političari ispaljuju neodmjerene ili skandalozne rečenice, unutar konteksta koji je nerijetko samo njima razumljiv.

Ispeci pa reci

Poslije se pravdaju kako su novinari izokrenuli smisao izrečenog ili kako njihova izjava nije prenesena u integralnom obliku. Ima i u tome istine, no to ne umanjuje opći dojam da su nam političke i društvene javne rasprave na izuzetno niskoj i primitivnoj razini. Srećom, inkriminirajuće i sirove izjave hrvatski političari upućuju jedni drugima obično unutar hrvatskih granica, što nas djelomično štiti od međunarodnih skandala i sramote.

Kada netko od „naših“ ispali tešku glupost onda se zgražamo misleći kako nigdje u Europi ne postoje slični likovi koji zastupaju građane u parlamentu, ili još gore – rukovode čitavom državom. Nedavno smo imali prilike svjedočiti izljevima mržnje Nenada Stazića, kao i deplasiranim usporedbama stanovnika Afrike i Hrvatske čiji je autor odnarođeni predsjednik Vlade Andrej Plenković. Hrvatska definitivno ima čitav niz karaktera i pojedinaca koji nemaju takta prilikom javnih istupa, a često im nedostaje i opće kulture. Ipak, i druge zemlje imaju svoje favorite.

Bivša ministrica pravosuđa ima san da reže Putina na kriške?!

U posljednjih nekoliko dana pozornost medija je privukla bivša ministrica pravosuđa Francuske, Christiane Taubira. Bila je zastupnica u Europskom parlamentu od 1994. do 1999., a kandidirala se i na francuskim predsjedničkim izborima 2002. Za vrijeme bivšeg predsjednika Francuske Francoisa Hollandea, obnašala je dužnost ministra pravosuđa. Poznata je kao borkinja za ravnopravnost spolova, a zalagala se i za proglašenje trgovine robljem zločinom protiv čovječnosti.

Ponajviše zbog njenog angažmana, Francuska od 2001. 10. svibnja slavi ”Dan spomena na ropstvo i njegovo ukidanje“. Usprkos navedenim postignućima Taubira nikada nije štedjela na teškim riječima kada bi davala izjave o političkim neistomišljenicima, neovisno o njihovoj funkciji i moći. Donalda Trumpa svojedobno je hladnokrvno nazvala luđakom, ali neki smatraju da je tek sada prešla svaku granicu.




Naime, Taubira je prilikom intervjua za novine „Le Parisien“ s čitateljima podijelila svoju intimnu i bizarnu fantaziju, zapravo san o ubojstvu ruskog predsjednika Vladimira Putina. Konkretno, Christiane Taubira je izjavila kako je „njen san Putina izrezati na kriške“. Zbog ove izjave cijela Francuska je u stanju šoka. Sa svih strana osuđuju Taubiru nazivajući je, između ostalog, francuskom sramotom te vulgarnom, štetnom i nesposobnom osobom, koja isijava mržnju i agresiju. Na Youtubeu se pojavio i video s kratkim odgovorom samog Vladimira Putina. Autori videa su također Francuzi kojima je neugodno zbog skandalozne izjave njihove političarke. Pogledajte što je Putin navodno odgovorio bivšoj francuskoj ministrici pravosuđa.

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.