Screenshot/Youtube

(VIDEO) Polugole pristalice pobačaja bacale izmet i molovljeve koktele na katedralu!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Polugole zagovornice pobačaja u suradnji s marksističkim ekstremistima napale su ovaj vikend katedralu La Plata u Argentini, zasuvši molotovljevim koktelima i ljudskim izmetom crkvenu zgradu dok su zahtijevale legalizaciju pobačaja.

Skup je organizirao Radnički socijalistički pokret (MST), vodeća marksistička stranka u Argentini, s ciljem da se navodno skrene pažnja na “nasilje patrijarhalnog sustava”.

Prosvjed je uslijedio nakon argentinskog godišnjeg “Nacionalnog susreta žena” koji se održao u nedjelju u La Plati, domu jedne od najvećih svjetskih katoličkih katedrala.

Na prosvjedu se pozivalo na “legalni pobačaj sada, nesmetano, sigurno i besplatno u bolnici”, uz nebrojene uvrede protiv Katoličke Crkve.

“Prekinite svoju heteroseksualnost”, “Smrt mačoima nije metafora”, “Jedina crkva koja prosvjetljuje je ona u vatri”, “Držite Crkvu izvan naših života”, i “Lezbiziraj s”, samo su neki od transparenata.




Jedna maloljetna djevojčica također je bila među okupljenima te je nosila transparent: “Moj omiljeni seksualni položaj jest – ja na vrhu, a patrijarhat ispod mene”.

Bučni prosvjed ubrzo se pretvorio u divljanje. Na crkvu su poletjeli molotovljevi kokteli. Pritom je crkvu čuvalo sto ženskih službenica, a policija je na divljanje odgovorila vodenim topovima i suzavcem.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.