VIDEO: Nakon mora suza, na licu teško opečene Gadafijeve dadilje iskri smiješak

Autor: M.S.

Brzo se oporavlja s obzirom na ozljede, a i kosa joj počinje brzo rasti. Medicinske sestre u bolnici Mater Dei moraju je zasad podrezivati kako bi se spriječila infekcija. Isto tako, mora i redovno vježbati, osobito desno rame koje je počelo pokazivati rane znakove odumiranja uslijed opekotina.

Dadilja Shweyga Mullah brinula se o djeci Hanibala Gadafija, jednog od sinova nedavno ubijenog libijskog vladara. Prije tjedan dana je izašla iz bolnice, gdje je zbrinuta zbog sadističkog mučenja koje joj je priuštila Hanibalova supruga Aline.

Sada se smije, a samo opekotine ispod marame koju nosi svjedoče o agoniji koju je proživljavala prije nekoliko mjeseci, kad joj je Gadafijeva snaha prolila kipuću vodu po glavi i tijelu, samo zato što nije uspjela utišati jedno od njezine djece.


Od rujna, kad je stigla na Maltu zajedno sa skupinom Etiopljana, Shweyga je na liječenju i već je nekoliko puta bila na presađivanju kose, kao i nekoliko drugih značajnijih operacija. Za njeno je liječenje od donacija skupljeno 40.000 dolara, a ona sama dobiva i malu financijsku pomoć od katarske vlade, koja je pomogla i libijskim pobunjenicima u naoružavanju i borbi protiv iskvarenog Gadafijevog režima.

Sama Shweyga kaže da nije ni psihički ni fizički spremna na povratak u rodnu Etiopiju, gdje bi se zbog svog izgleda suočila s prijezirom svojih nekadašnjih sugrađana.

Ipak, prema riječima liječnika, brzo se oporavlja s obzirom na ozljede, a i kosa joj počinje brzo rasti. Medicinske sestre u bolnici Mater Dei moraju je zasad podrezivati kako bi se spriječila infekcija. Isto tako, mora i redovno vježbati, osobito desno rame koje je počelo pokazivati rane znakove odumiranja uslijed opekotina.

Na kraju, rekla je za CNN i da se nada da će njena mučiteljica Aline biti privedena pravdi i odgovarati za svoja nedjela, iako je kao i njen muž Hanibal u bijegu još otkad su pobunjenici zauzeli njihovu luksuznu vilu.

Tada je Shweyga i nađena, sklupčana na madracu, s bolnim opekotinama na glavi i tijelu o kojima se nitko nije brinuo, jer im je Aline zaprijetila otkazom ako to učine.
Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.