screenshot/Twitter

(VIDEO) NAJVEĆE VOJNE VJEŽBE U RUSIJI: Putin pozorno promatrao iskakanje padobranaca

Autor: Hina/dnevno.hr

Putin, vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga, često se pojavljivao na takvim događajima u prošlosti, koristeći se njima da među Rusima ojača svoj imidž čvrstog branitelja nacionalnih interesa na svjetskoj pozornici

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je na udaljeni vojni teren za obuku u ponedjeljak kako bi prisustvovao iskakanju vojnih padobranaca, dio ruskih najvećih vojnih vježbi od 2013., koje Zapad prati sa zabrinutošću.

Dužnosnici NATO-a kažu da prate ratne igre “Zapad-2017” sa “smirenošću i povjerenjem” no mnogi su uznemireni  zbog onoga što smatraju provjerom sposobnosti ratovanja protiv Zapada. Rusija kaže da vježbe imaju samo obrambeni karakter.

Rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak je priopćilo da će u sklopu padobranskih vježbi na vojnom prostoru u lenjingradskoj regiji skočiti 450 padobranaca te biti spušteno devet oklopnih vozila s vojnih transportnih zrakoplova, demonstracija vojne moći  koju vjerojatno neće prenositi državna televizija.

Putin, vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga, često se pojavljivao na takvim događajima u prošlosti, koristeći se njima da među Rusima ojača svoj imidž čvrstog branitelja nacionalnih interesa na svjetskoj pozornici.

Ruski vođa, 64, zasad još nije rekao hoće li se natjecati za četvrti predsjednički mandat u ožujku, no u javnosti se očekuje da to učini.

Kad se padobranci i njihova oklopna vozila prizemlje iza linija njihovih simuliranih neprijatelja, njihova će zadaća biti ratovanje protiv “ilegalnih oružanih formacija”, kako to kaže rusko ministarstvo obrane te uništiti njihovu vitalnu infrastrukturu i zapovjedne centre.




Ratne igre “Zapad 2017” počinu 20. rujna i održavaju se u Bjelorusiji, zapadnoj Rusiji i ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Moskva kaže da sudjeluje blizu 13.000 ruskih i bjeloruskih vojnika te oko 70 zrakoplova i helikoptera.

U vojnim vježbama sudjeluje 250 tenkova, 10 brodova i raznih raketnih i topničkih sustava.




Autor:Hina/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.