VIDEO: Najmanje 25 mrtvih u eksploziji rudnika u Zapadnoj Virdžiniji

Autor: hina

Posljednja veća rudarska nesreća u Zapadnoj Virdžiniji dogodila se 2006. godine kada je 12 rudara poginulo u eksploziji metana u rudniku Sago Mine.

Prema još uvijek nepotpunim informacijama, najmanje 25rudara je poginulou eksploziji podzemnog rudnika ugljena Upper Big Branch u američkoj saveznoj državi Zapadna Virdžinija, izvijestile su američke TV mreže.

CBS News je u večernjem dnevniku izvijestio da je pod zemljom zarobljen nepoznat broj rudara.

Direktor rudarstva Zapadne Virdžinije, Ron Wooten, kazao je da se eksplozija dogodila oko 15 sati, po lokalnom vremenu, u rudniku tvrtke Massey Energy, Upper Big Branch, u okrugu Raleigh County, oko 50 km južno od grada Charlestona.

Tvrtka Performance Coal Co., koja vodi rudnik kao ogranak tvrtke Massey Energy, nije iznijela podatke o razmjerima štete.

Ekipe službe spašavanja Državnog ureda za sigurnost rudnika upućene su na mjesto nesreće, izjavila je glasnogovornica ureda Jama Jarrett.

Zadnjih desetak godina u istom su rudniku zabilježene najmanje tri žrtve nesreća na radu.




Rudnik Upper Big Branch prošle je godine proizveo 1,2 milijuna tona ugljena.

Zapadna Virdžinija je, nakon Wyominga, drugi najveći proizvođač ugljena u SAD-u sa 138 milijuna tona u 2009. godini.

Posljednja veća rudarska nesreća u Zapadnoj Virdžiniji dogodila se 2006. godine kada je 12 rudara poginulo u eksploziji metana u rudniku Sago Mine.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.