Météo Express

(VIDEO) Na sjeveru Francuske pada snijeg! Temperatura se spustila na 2°C

Autor: dnevno.hr

Danas je na tom dijelu Europe znatno svježije nego proteklih dana, a dodatno na stražnjoj strani ciklone pritječe hladan zrak sa sjevera.

Ciklona koja se premješta zapadnom Europom preko Francuske i zemalja Beneluxa donijela je danas tom području naoblaku, oborine i znatno niže temperature, a lokalno i grmljavinska nevremena, javlja Neverin.hr.

Jaka grmljavinska nevremena još su jučer zabilježena na području Francuske s dolaskom svježijeg zraka na toplo kopno, a pritom je bilo i jačih nevremena s tučom.

Danas je na tom dijelu Europe znatno svježije nego proteklih dana, a dodatno na stražnjoj strani ciklone pritječe hladan zrak sa sjevera. Prema podacima Meteociela, na sjeveru Francuske temperatura se spustila na samo 2°C, lokalno uz jake snježne oborine.


Istovremeno, na istoku i jugoistoku Europe temperature su i za 25°C više nego na sjeveru Francuske.

Hladan zrak neće do naših krajeva

S obzirom na to da se ciklona sa sjevera Francuske premješta dalje na sjeveroistok prema Skandinaviji, a nakon toga ponovno vraća na ocean, ne očekuje se dalje širenje hladnijeg zraka europskim kontinentom.

Anticiklona s istoka Europe koja podržava stabilno vrijeme na istočnom dijelu kontinenta i dalje će se zadržavati na tom području, a prema kraju tjedna čak će dodatno i ojačati. No, zbog približavanja ciklone s Afrike prema nama, druga polovica tjedna ipak će donijeti znatno nestabilnije vrijeme u Hrvatskoj, o čemu ćemo uskoro pisati detaljnije.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.