fbpx

VIDEO: ‘Mrzim muslimane i hinduse od 2001. i otad ih mlatim’

Autor: dnevno.hr

Nesretna žrtva, 46-godišnji Sunando Sen, odgojen je u Indiji i bio je hindus. Bio je povučen i nedavno je otvorio vlastitu fotokopiraonu - njegovi cimeri su ga poznavali kao vrlo tolerantnu i sekularnu osobu.

U subotu 29. prosinca je uhićena Erika Menendez, osumnjičena da je u četvrtak, 27. prosinca, gurnula muškarca u smrt, pred nadolazeći vlak na postaji podzemne željeznice u Queensu. Gurnut je s leđa i nije imao nikakvu šansu za predviđanje napada ili obranu od napadača.

– Gurnula sam muslimana na tračnice jer mrzim hinduse i muslimane još od 2001. kada su srušili Blizance i otad ih mlatim – rekla je.

Nesretna žrtva, 46-godišnji Sunando Sen, odgojen je u Indiji i bio je hindus. Bio je povučen i nedavno je otvorio vlastitu fotokopiraonu – njegovi cimeri su ga poznavali kao vrlo tolerantnu i sekularnu osobu.


Optužena je nakon napada pobjegla na ulicu, a video napada objavljen je na svim postajama idućeg dana zahvaljujući čemu je brzo identificirana.

Javnost je zabrinula mogućnost proglašenja napadačice mentalno poremećenom, što bi ublažilo njenu kaznu. Trenutno je optužena za ubojstvo, za što može dobiti maksimalnu kaznu, a za zločin iz mržnje još minimalno 15 godina. Argument za njenu smanjenu uračunljivost je njeno nerazlikovanje hinduizma i muslimana koji imaju dugogodišnju i krvavu povijest sukoba, no ignorantnost nije solidan prilog u korist neuračunljivosti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.