VIDEO: Milijuni ribljih lešina na površini mora u Kaliforniji

Autor: M.S.

Mrtve ribe su isplutale na površinu jedne marine u Kaliforniji, vjerojatno zbog nedostatka kisika u marini. Sardine su se u marinu sklonile od jakog nevremena na pučini, no u mirnim vodama su alge uzrokovale manjak kisika za takvu masu riba.

Milijuni mrtvih sardina je isplivalo na površinu mora u King Harbour marini u Kaliforniji jučer, 8. ožujka, te zbunilo mještane, vlasnike brodova i zadalo muke zaduženima za čišćenje marine. Ipak, more je uspješno očišćeno samo nekoliko sati nakon pomora riba.

– Svi dokazi upućuju na nedostatak kisika kao uzrok smrti – rekao je za CNN glasnogovornik kalifornijskog Ureda za ribe i ulov, Andrew Hughan, tako eliminirajući mogućnost ljudski izazvane smrti riba.

No mrtve ribe nisu bile samo na površini, već su tvore sloj do nešto manje od metra dubine, a sardine su se navodno htjele u marinu sakriti od divljanja mora na pučini. Ipak, alge u luci su vjerojatno napravile manjak kisika u vodi, a kad su ribe počele umirati, njihove bakterije su također iscrpile ostatke kisika.

Pogledajte i kako su izgledali milijuni mrtvih riba u Kaliforniji:

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.