VIDEO: Ispod sudopera otkriven tajni tunel meksičkih narkokartela

Autor: P.R.

Ulaz u tunel smješten je u tvornici i prostirao se 183 kilometra prema San Diegu u Kaliforniji, no ipak nije prešao američku granicu. Meksička vojska ga je otkrila nakon što su u tom području otkrili sumnjivu količinu smeća.

Nedovršen tunel za krijumčarenje u graničnom gradu Tijuana kojeg je otkrila meksička vojska, najnoviji je nezakonit prolaz ispod granice Meksika i Amerike detektiran u posljednjih nekoliko godina.

Ulaz u tunel smješten je u tvornici u području Garita de Otay u i prostirao se 183 kilometra prema San Diegu u Kaliforniji, ali ipak nije prešao američku granicu, piše Telegraph.

General meksičke vojske Gilberto Landeros Briseno kaže kako je podzemni prolaz otkriven nakon što je jedan čovjek pobjegao, a vojnici su postali sumnjičavi zbog velikih količina smeća u tom području.

Vojska je još jedan tunel za krijumčarenje kojim su se služili narkokarteli otkrila u ponedjeljak, a iz Meksika je vodio do još nekorištenog poslovnog prostora u San Luisu u Arizoni.

Pod budnim okom sve strožeg osiguranja dužinom 3.200 kilometara duge granice posljednjih godina, meksički karteli mahom su započeli graditi podzemne prolaze, posebno do Arizone i Kalifornije, gdje su geološki uvjeti najpovoljniji.

U posljednjih 10 godina u Arizoni je otkriveno 89 prijelaznih tunela dok ih je u Kaliforniji otkriveno 50.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.