VIDEO: Hagel: SAD je spreman napasti Siriju

Autor: Z.T.

Hagel je izjavio da je američko ministarstvo obrane pred Obamu stavilo sve moguće opcije te da su spremni, kakvu god odluku Obama da donese. Hagel je uvjeren da je sirijska vlada odgovorna za kemijski napad na civile.

Ukoliko se Obama odluči za napad na Siriju, SAD je spreman za to, rkao je za BBC američki ministar vanjskih poslova Chuck Hagel.

Američki državni tajnik u ponedjeljak je održao izvanrednu press-konferenciju na kojoj je izjavio da 'netko mora snositi posljedice'. Svjetski su mediji njegov govor interpretirali kao odluku SAD-a da napadne Siriju te da neće oklijevati u tome.

>>>>Obama i Susan Rice prikupljaju strane partnere za rat protiv Sirije

Turska se izjasnila o napadu kemijskim oružjem kao o 'zločinu protiv čovječnosti'. Parlament Velike Britanije u četvrtak se sastaje kako bi diskutirali o mogućim potezima kao odgovorima.

Kina i Rusija zauzele su čvrsti stav o nenapadnju, odnosno neprovođenju vojne intervencije. Putin je, podsjećamo, britanskom premijeru Cameronu rekao da nema dokaza o napadu kemijskim oružjem. Moskva tvrdi da bi bilo kakva akcija, o kojoj razmišlja VB, imala katastrofalne posljedice za cijelu regiju.

Istovremeno, sirijski ministar vanjskih poslova Walid Muallem rekao je da odbija bilo kakve tvrdnje da je u Siriji upotrebljeno kemijsko oružje. Sirijska vlada okrivljuje pobunjenike za navodni kemijski napad u Damasku.

Hagel je izjavio da je američko ministarstvo obrane pred Obamu stavilo sve moguće opcije te da su spremni, kakvu god odluku Obama da donese. Hagel je uvjeren da je sirijska vlada odgovorna za kemijski napad na civile, piše BBC.







Autor:Z.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.