Screenshot/Facebook

(VIDEO) Austriju i Njemačku pogodila nezapamćena mećava: Najgore tek dolazi, zatrpat će ih tri metra snijega!

Autor: Dnevno.hr

Snijeg kakav se ne pamti pogodio je Bavarsku i Austriju. Mnoga sela odsječena su od ostatka svijeta, javlja Bild.

Oko 350 ljudi zapelo je u svojima kućama, a kako je već došlo do nestašice hrane, kamionima se dijele namirnice ljudima koji zbog snijega ne mogu nikamo.

No najgore se tek očekuje. Meteorolozi najavljuju da će snijeg padati cijeli dan, a vlasti očekuju da će još cesta biti zatvoreno. U nekim je okruzima Bavarske i Saske proglašeno izvanredno stanje, a prognoze nisu dobre. Očekuje se da će snijeg prestati padati tek u petak navečer. Vlasti također upozoravaju građane da, ako mogu, počiste snijeg s krovova. Naime, prijete mnoga urušavanja pod težinom snijega. Očeluje se da će na nekim mjestima pasti do 300 cm snijega!

Ovime se povećava mogućnost od novih lavina. Snažni nanosi snijega, vjetrovi i izrazito visoka opasnost od odrona prisilila je neke poznate skijaške resorte da se zatvore i zaustave sve aktivnosti. Za skijalište Hochkar, koje je evakuirano još u ponedjeljak, u srijedu je proglašena katastrofa.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.