Foto: Wochit/Getty Images

(VIDEO) AMERIKANCI MU VJEŽBAJU ‘PRED VRATIMA’, PUTIN NAJAVIO ŠTO IH ČEKA! ‘Možemo vas jasno vidjeti kroz nišan!’

Autor: L.B.

Krajem prošlog tjedna SAD i NATO priopćili su da će u Sredozemnom i Crnom moru izvesti vojne vježbe.

“Američki ratni brod je ušao u Crno More i može se jasno vidjeti dalekozorom ili kroz nišan obrambenog sustava”, rekao je u ponedjeljak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ranije danas je Šesta flota objavila na Twitteru da se njihov komandni brod ‘Mount Whitney’ uputio ka mjestu izvođenja vojnih vježbi u Crnom moru.

Razarač Porter prate snage ruske Crnomorske flote

“Komandni brod Šeste flote američke Ratne mornarice Mount Whitney započeo je tranzit na sjever do Crnog mora gdje će izvoditi operacije s našim NATO saveznicima i partnerima u regiji”, navedeno je u objavi.




Krajem prošle nedelje komanda SAD i NATO saopštili su da će u Sredozemnom i Crnom moru biti izvedene vježbe, čiji je cilj osiguranje sigurnosti i stabilnosti u regiji. Osim toga, američki razarač Porter, naoružan krstarećim projektilima, prije dva dana je uplovio u Crno more, ali nije poznato je li njegovo slanje u regiju povezano s najavljenom vježbom.

Razarač Porter prate snage ruske Crnomorske flote.

‘S-500 uskoro stiže’

“Određeni broj država ne prestaje s pokušajima da razbije strateški paritet”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.




Primijetio je i porast intenziteta aktivnosti avijacije NATO-a u blizini Rusije, što zahtjeva usavršavanje sustava zrakoplovno-svemirske obrane.

“To je direktno povezano s izradom perspektivnih ofenzivnih sredstava, velike brzine u vodećim državama”, rekao je Putin na sastanku s rukovodstvom Ministarstva obrane i predstavnika vojne industrije. Novi kompleksi će morati otkrivati hiperzvučne i balističke rakete.

Uz to, uzimajući u obzir jačanje stranih mornarica u svijetu, brže treba razvijati morsku avijaciju s perspektivnim letjelicama i raketama. S-500 uskoro stiže. Prvi serijski prototip novog raketnog sistema S-500 uskoro će biti isporučen vojsci”, rekao je predsjednik Rusije.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.