Foto: Screenshot

(VIDEO) AFGANISTANSKA NOVINARKA U SUZAMA ZAVAPILA: ‘NATO i međunarodna zajednica bili su prisutni u Afganistanu 20 godina, a sad se vraćamo unatrag 20 godina. Kako je to moguće?’

Autor: L.B.

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, u utorak je održao online konferenciju za medije, a posebnu pažnju privuklo je obraćanje Lailume Sadid, novinarke afganistanskih korijena koja radi za briselske novine Morning Newspaper.

“Htjela bih postaviti pitanje o ulozi NATO-a u Afganistanu. NATO nije samo Amerika, ne mislite li da je odluka koju ste vi i NATO donijeli pogrešna?” rekla je Sadid, a dok je govorila na zidu iza nje bio je obješen natpis “Afghan lives matter” (životi Afganistanaca su važni).

“Koliko još propalih politika će uslijediti prije nego što se nađe rješenje? Vidjeli smo kakva je situacija. Jer kao žena iz Afganistana… jasno je da je situacija jako teška. Postoje tisuće žena u Afganistanu koje ne znaju što im nosi budućnost, što se događa… Molim vas, nemojte priznati talibane bez ikakvih uvjeta, kao što je napravio Donald Trump kad je potpisao dogovor s njima”, rekla je novinarka u suzama.

“20 godina NATO i međunarodna zajednica bili su prisutni u Afganistanu, a sad se vraćamo natrag 20 godina. Htjela bih pitati kako je to moguće?”, pitala je.

Dodala je kako su Europska unija i SAD bili na vrhu civilizacije, pobijedili su fašizam i nacizam u Drugom svjetskom ratu. A sada, unatoč svojoj snazi, ne mogu se boriti protiv talibana”, izjavila je.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.