Velike sile su ‘ozbiljno promijenile stav prema Iranu’

Autor: hina

'Nakon što je Iran inzistirao i argumentirao', velike sile su 'pristale da se na sljedećem sastanku u Istanbulu radi o suradnji i zajedničkim točkama' dviju strana, a ne samo o iranskom nuklearnom programu kao što su sile željele, dodao je iranski pregovarač.

Velike sile pristale su na uvjete Irana oko nastavka razgovora o nuklearnom programu Teherana, izjavio je u srijedu Said Džalili, iranski pregovarač na pregovorima u Ženevi.

“Zapadne zemlje pregovore su otpočele sa svojih gledišta, ali Iran im je rekao da bi se razgovori trebali nastaviti na osnovi njegovih uvjeta. One su dakle ozbiljno promijenile stav”, izjavio je Džalili, citiran na Internet stranici državne televizije.

“Nakon što je Iran inzistirao i argumentirao”, velike sile su “pristale da se na sljedećem sastanku u Istanbulu radi o suradnji i zajedničkim točkama” dviju strana, a ne samo o iranskom nuklearnom programu kao što su sile željele, dodao je iranski pregovarač.

Iran i skupina 5+1 (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka) nastavili su u ponedjeljak i utorak u Ženevi pregovore prekinute prije 14 mjeseci o sredstvima za rješenje krize nastale zbog iranskog spornog nuklearnog programa.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.