Screenshot

VAŽNO UPOZORENJE: U Europi je na djelu stalni porast ksenofobnog populizma i govora mržnje

Autor: Hina

U Europi je na djelu “stalni porast” ksenofobnog populizma i govora mržnje, upozorila je stručna skupina Vijeća Europe, prenosi u petak agencija dpa.

Populisti migraciju smatraju prijetnjom društvenoj koheziji i sigurnosti, često zanemarujući “dokaze temeljene na činjenicama”, istaknula je europska komisija protiv rasizma i netolerancije u svojem godišnjem izvješću objavljenom u petak.

Stručna skupina upozorila je da se zabrinutost za sigurnost koristi kako bi se “opravdalo rašireno balansiranje s temeljnim ljudskim pravima migranata i drugih ranjivih skupina”.

Stručnjaci kažu da premda je nekoliko europskih zemalja posvećeno velikim naporima da integriraju izbjeglice, posebno na području smještaja, obrazovanja i zapošljavanja, i dalje se previše naglašava migracijska kontrola.

Vlade bi “trebale promijeniti svoje narative kako bi oni bili ujednačeniji  i bazirani na činjenicama u kojima se naglašava pozitivan doprinos dobro vođene migracije”, rekao je predsjedajući komisije Jean-Paul Lehners.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.