Foto: Wochit

UZBUNA U TURSKOJ: ERDOGANA PROGLASILI MRTVIM! Policija na nogama, krenula su uhićenja, Twitter gori zbog snimke

Autor: L.B.

Zbog niza objava na Twitteru, u kojima su sugerirali da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan preminuo, turske su vlasti pokrenule pravne postupke protiv 30 ljudi, priopćila je u srijedu policija.

Navode da je protiv 30 osoba pokrenuta istraga zbog podjele objava i uz oznaku riječi “olmus”, što na turskom jeziku znači “rečeno je da je mrtav”.

“Ove osobe se suočavaju s pravnim procesima jer su navodno dijelile dezinformativni i manipulativni sadržaj te uvredu Erdogana. Osumnjičeni su identificirani i pravni procesi su pokrenuti protiv njih”, ističe se u priopćenju.

Na nedavno objavljenoj snimci otežano hoda

Uhićenja su izvršena uslijed sve češćih špekulacija u vezi sa zdravstvenim stanjem Erdogana, koji je na nedavno objavljenoj snimci vidno nestabilan na nogama te otežano hoda.

Podsjetimo, Erdogan se vratio u Tursku sa samita G20 u Rimu umjesto da je otputovao na klimatski samit u Glasgow, objavila je državna agencija Anadolija. Tursko predsjedništvo nije iznijelo razloge njegova neplaniranog povratka.

Dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je da je bilo problema s protokolom oko predsjednikova planiranog prisustva sastanku. Drugi turski dužnosnik rekao je kako britanske vlasti nisu ispunile zahtjeve Turske u pogledu protokola i sigurnosti.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.