European-job-market

Usporen rast zaposlenosti u EU u trećem tromjesečju

Autor: Hina

Zaposlenost u Europskoj uniji i eurozoni u trećem se tromjesečju povećala za 0,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, a rast zaposlenosti usporen je i na godišnjoj razini, pokazuju prve procjene europskog statističkog ureda.

Tempo rasta zaposlenosti na oba područja upola je slabiji nego u prethodnom tromjesečju, kada je iznosio 0,4 posto, pokazuju izračuni Eurostata.

Na godišnjoj je razini, pak, prema preliminarnim procjenama Eurostata, sezonski prilagođeni broj zaposlenih u EU u trećem tromjesečju porastao za 1,2 posto, nakon 1,4-postotnog rasta u razdoblju od travnja do lipnja.

Na području eurozone, broj zaposlenih porastao je u razdoblju od srpnja do rujna za 1,3 posto, nakon 1,5-postotnog povećanja u drugom tromjesečju.

Cjelovito izvješće s podacima država članica bit će objavljeno 7. prosinca, najavio je europski statistički ured.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.