Upucan jer je na Facebooku identificiran kao policijski doušnik

Autor: M.S.

Slika je definitivno potekla iz policijske arhive, koja je, naravno, zatvorena za javnost a službeno, bedfordska policija se ogradila izjavom kako se sistem iz kojeg je iscurila fotografija ne koristi za pohranjivanje informacija o doušnicima.

Domenico Masciopinto je ustrijeljen u Bedfordu, nakon što je netko iz policijske arhive ukrao njegovu sliku, stavio je na Facebook te ga imenovao kao doušnika. Policija je brzo reagirala, i pokrenuta je interna istraga, no ne prije no što su i mobitelima počele kružiti Masciopintoove slike.

Slika je definitivno potekla iz policijske arhive, koja je, naravno, zatvorena za javnost a službeno, bedfordska policija se ogradila izjavom kako se sistem iz kojeg je iscurila fotografija ne koristi za za pohranjivanje informacija o doušnicima.

– Istražiteljski tim prati tragove kako bi ustanovili jesu li pucnjava i slika koja je završila na Facebooku povezani. Jedna osoba je uhićena i optužena u vezi s pojavljivanjem slike na javnoj internetskoj domeni – rekao je policijski glasnogovornik.

Facebook stranice koje se tiču potencijalnih doušnika i nisu tako nove. Primjerice, postoji grupa u koju je učlanjeno više od četiri tisuće ljudi, naziva ‘Mrzim sve policijske cinkere i doušnike’.

A na kraju, što se tiče gospodina Masciopintoa, njegova žena je za Telegraph izjavila da je on ‘kritično ali stabilno’, te kako je jako ljuta zbog toga što joj je muž ranjen jer je netko iz policijske stanice uzeo fotografiju. Ona također tvrdi i da njen muž nije doušnik.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.