Foto: Wochit/AFP

UPOZORENJE IZ RUSIJE! LAVROV: ‘Zapadne zemlje izabrale su rizičan put u BiH i na Kosovu, to je prijetnja koegzistenciji Srba, Hrvata i Bošnjaka!’

Autor: L.B.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je tijekom razgovora s francuskim ministrima vanjskih poslova i obrane bilo riječi o BiH i o Kosovu te da zapad pokušava nametnuti nelegitimna rješenja.

Lavrov je naglasio da je to slučaj prije svega kada je riječ o imenovanju visokog predstavnika za BiH, što se i dogodilo prije nekoliko mjeseci.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnik je imenovan uz grubo kršenje procedura koje su navedene u Dejtonskom sporazumu i koje nalažu da je neophodna suglasnost sva tri konstitutivna naroda, kao i uz grubo kršenje procedure neophodne da se ta odluka odobri unutar Vijeća sigurnosti UN.

‘Prijetnja koegzistenciji Srba, Hrvata i Bošnjaka’

“Obratili smo pažnju francuskim kolegama da je to vrlo rizičan put koji su zapadne zemlje izabrale, budući da on predstavlja prijetnju za koegzistenciju Srba, Hrvata i Bošnjaka u okvirima jedne države”, naglasio je Lavrov.

Osim toga, dodao je i da su on i njegov kolega Sergej Šojgu također skrenuli pažnju francuskim ministrima i na pitanje Kosova gdje EU, koja igra ulogu posrednika u pregovorima Beograda i Prištine, kako je kazao, nije u stanju provesti odluke koje su se donosile uz njenu podršku, a prije svega je riječ o zajednici srpskih općina.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.