Facebook

UKRAJINA ODLIKOVALA HRVATA! Denis Šeler, pripadnik bataljuna Azov, primio visoko odličje

Autor: S. Vučković

Šeler i njegovi suborci iz hrvatske prije odlaska demantirali su navode kako su "ubojice, plaćenici" i slično te da se odlaze časno boriti na strani Ukrajinaca, onako kako su se oni dolazili boriti za Hrvate. Da je ratovanje Denisa Šelera bilo časno, dokazalo je i ovo odlikovanje.

Denis Šeler, pripadnik bataljuna Azov koji se na ukrajinsku bojišnicu odazvao kao dragovoljac iz Hrvatske, primio je visoko odličje Narodni heroj Ukrajine.

Šeler je bio jedan od 20-torice Hrvata koji su se zaputili u neizvjesnost ukrajinsko – ruskog rata, a u to vrijeme morali su medijski “pravdati” svoju odluku o odlasku:

–  Nismo nikakvi ilegalci ili nešto slično. Mi smo dio legalne postrojbe i kao takvi smo dovedeni u sustav – rekao je tada Šeler i dodao da su “hrvatski borci na ukrajinskoj bojišnici spremni ostati do kraja.”

Također, tada su Šeler i njegovi suborci iz hrvatske demantirali navode kako su “ubojice, plaćenici” i slično te da se odlaze časno boriti na strani Ukrajinaca, onako kako su se oni dolazili boriti za Hrvate.

Da je ratovanje Denisa Šelera bilo časno, dokazalo je i ovo odlikovanje.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.