Screenshot/Twitter

UKIDAJU 380 RADNIH MJESTA: Nestle zbog smanjenja potražnje dijeli otkaze

Autor: Hina

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog smanjenja potražnje i selidbe proizvodnje.

Nestle zapošljava više od 330.000 ljudi diljem svijeta a u lipnju su najavili zatvaranje tvornice u Ludwigsburgu gdje zapošljava oko 100 radnika na proizvodnji zamjene za kavu Caro i prženih žitarica.

U danas objavljenom priopćenju najavili su i zatvaranje laboratorija u bavarskom Weidingu gdje će bez posla ostati 85 ljudi.

Dodatnih 106 radnih mjesta bit će ukinuto u tvornici dojenačke hrane u bavarskom Biessenhofenu, te još 95 u pogonu u Luedinghausenu gdje se proizvodi Maggi.

Priopćenje je objavljeno nakon dogovora uprave i sindikata o otpremninama za radnike koji će ostati bez posla.

„To nam daje pouzdani okvir za kreiranje naših industrijskih struktura prilagođenih vrlo dinamičnom okruženju, obilježenom čestim promjenama”, priopćili su iz švicarske tvrtke.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.