Screenshot/Twitter

UHIĆENO DESETAK OSOBA: Prosvjedi u Luksemburgu. Policija vodenim topom tjerala prosvjednike

Autor: Dnevno

U subotu u Luxembourgu održan je prosvjed protiv mjera suzbijanja covida-19 uz velik broj raspoređenih policajaca koji su upotrijebili vodeni top i uhitili desetak sudionika, piše France Presse.

Prosvjedni skup, koji su nadlijetali helikopter i bespilotne letjelice, osiguravao je velik broj luksemburških policajaca, kojima je stiglo pojačanje iz susjedne Belgije, nakon nasilja na sličnom skupu održanom prošle subote.

Tada su prosvjednici nasilu ušli na božićni sajam i bacali jaja na rezidenciju premijera Xaviera Bettela tražeći njegovu ostavku.

Ove subote policija je upotrijebila vodeni top ne bi li potisnula skupinu prosvjednika koji su htjeli probiti ogradu koja je priječila pristup središtu grada, bacajući petarde i dimne bombe. Desetak osoba je uhićeno, priopćila je policija.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.