Uhićen kapetan Dragan

Autor: dnevno.hr

Australska policija uhitila je kapetana Dragana Vasiljkovića kojeg Hrvatska traži zbog ratnih zločina počinjenih u Glini i kninskom zatvoru.

Australska policija uhitila je kapetana Dragana Vasiljkovića kojeg Hrvatska traži zbog ratnih zločina počinjenih u Glini i kninskom zatvoru, javili su australski mediji. Njegovo je izručenje odobreno Hrvatskoj, ali uspio ga je izbjeći jer se sakrio prije samog donošenja sudske odluke.

Još nije objavljeno gdje je Vasiljković pronađen, no policija je posljednjih nekoliko dana posebno motrila regiju Coffs Harbour, na sjevernoj obali, gdje je imao prijavljeno prebivalište, piše dnevni list The Australian. Za Vasiljkovićem se tragalo 43 dana, koliko je proveo u bijegu. Dragan Vasiljković u Australiji je živio pod aliasom Daniel Snedden, nije se pojavio pred Vrhovnim sudom kada je donesena odluka kojom je omogućeno njegovo izručenje hrvatskim vlastima.

Kapetan Dragan, bivši vođa paravojnih srpskih snaga u Hrvatskoj, uhićen je u Australiji 2006. po nalogu hrvatskih vlasti koje su ga u odsutnosti osudile zbog ratnih zločina nad pripadnicima HV-a i hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. Hrvatska je prije četiri godine zatražila izručenje “Kapetana Dragana” Vasiljkovića, kako bi mu se sudilo za ratne zločine, no on je taj zahtjev osporavao do zadnje instance na kojoj je pobjegao.

Vasiljković je zadnjih mjeseci povučeno živio u malome mjestu Boambeeju kraj Coffs Harboura, s prijateljicom i pristalicom Nadom Lukich-Bruce. Susjedi nisu znali tko je, smatrali su ga tek njezinim novim dečkom. Kad su mjesne novine u četvrtak objavile priču o tome da među njima živi osumnjičeni srpski ratni zločinac, kapetan Dragan već je bio pobjegao.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.